De Dansmariekes

Zoals rook bij vuur hoort, horen ook de dansmariekes bij een raad van elf of bij een prinsengarde. De ertesjieters zijn hier geen uitzondering op. Zij kunnen reeds terugblikken op een enorm aantal dansmariekes die het beste van zichzelf hebben gegeven. In de eerste bestaansjaren van de caranaval waren er maar liefst vier groepen dansmariekes, de oudste groep begeleidt de grote prins en een andere jongere groep staat ten dienste van de jeugdprins. Hun grootste opdracht bestaat erin een optreden te verzorgen op de verschillende zittingen. Verder begeleiden zij tijdens de zittingen de artiesten door de zaal naar het podium of terug naar hun plaats.  

Deze specifieke danspasjes moeten echter aangeleerd worden. In den beginne werd deze taak toevertrouwd aan Annie GORISSEN, in die tijd zelf lid van de Raad van Elf. De laatste 2 decennia worden de trainingen gegeven door een volleerde dansmarie, zij luistert naar de naam Mariet NOUKENS (links), ze is afkomstig van MAASEIK en heeft in haar glorieperiode verschillende toernooien en wedstrijden gewonnen. Vanaf het seizoen 2001 - 2002 wordt zij begestaan door Karien GORISSEN (rechts). 

Carnavalsjaar 2008 naar 2009 heeft Mariet zich terug getrokken uit de werkgroep. Karien is op zijn beurt gaan aankloppen bij de jeugd en gaat met Kelly Gorissen samen de uitdaging aan om het niveau te garanderen van onze jonge artiesten. 

Momenteel hebben wij 2 groepen dansmariekes onder leiding van Kelly Gorissen. Hieronder vind je een opsomming van onze jonge artiesten: Kleine dansmariekes gevolgd door de grote dansmariekes. 

 


 

Rachel Ramakers

Joey Lamberigts

Joke Deckers

Lien Snijkers

Frauke Henckens

Nanou Vankerkom

Yuna Prils

Shelly Painiani

Shana Peers

Maud Van Langen

Leen Gorissen

Michelle Vranken

Demi Fiddelaers

Lotte Mussen

Bo Dirkx

Kaat Stultjens

Janne Steegmans

Yenthe Prils

Imme Dirikx

Nelchen Sleven

Lisa Molenaers

Lilly Zeijen

Tessa Crijns

Anouk Renneman

Mette Henkens