top of page

De Dansmariekes

Zoals rook bij vuur hoort, horen ook de dansmariekes bij een raad van elf of bij een prinsengarde. De ertesjieters zijn hier geen uitzondering op. Zij kunnen reeds terugblikken op een enorm aantal dansmariekes die het beste van zichzelf hebben gegeven. In de eerste bestaansjaren van de caranaval waren er maar liefst vier groepen dansmariekes, de oudste groep begeleidt de grote prins en een andere jongere groep staat ten dienste van de jeugdprins. Hun grootste opdracht bestaat erin een optreden te verzorgen op de verschillende zittingen. Verder begeleiden zij tijdens de zittingen de artiesten door de zaal naar het podium of terug naar hun plaats.  

Deze specifieke danspasjes moeten echter aangeleerd worden. In den beginne werd deze taak toevertrouwd aan Annie GORISSEN, in die tijd zelf lid van de Raad van Elf. De laatste 2 decennia werden de trainingen gegeven door een volleerde dansmarie, zij luisterde naar de naam Mariet NOUKENS, ze is afkomstig van MAASEIK en heeft in haar glorieperiode verschillende toernooien en wedstrijden gewonnen. Vanaf het seizoen 2001 - 2002 wordt zij bijgestaan door Karien GORISSEN.

Carnavalsjaar 2008 naar 2009 heeft Mariet zich terug getrokken uit de werkgroep. Karien is op Haar beurt gaan aankloppen bij de jeugd en gaat met Kelly Gorissen samen de uitdaging aan om het niveau te garanderen van onze jonge artiesten. 

Kelly Gorissen is sinds een tijdje bezig met haar solocarrière om het niveau van onze dansmariekes op peil te houden.

We hebben al menig jaren van haar choreografie mogen genieten.

We weten hoeveel tijd, moeite en doorzettingsvermogen het vergt om ieder jaar opnieuw zo'n mooie performance neer te zetten.

Wij Ertesjieters zijn Kelly hier dan ook zeer dankbaar voor en hopen dat ze dit nog jaren met plezier wilt blijven doen.


 

De oudste Groep:

Femme Peers

Lieze Deckers

Marith Parren

Fleur Fiddelaers

Nina Rutten

DSCF9383.jpg
DSCF9223.jpg

De Kleinste Groep:

Julie Lamberigts

Lilly Lamberigts

Bo Simons

Merle Frycz

Noa Rutten

Yara Peeters

Noa Pappafava

Chloé pappafava

Milla Houben

Blen Van Der Heiden

Esmée Deben

Emily Deben

bottom of page