De Dansmariekes

Zoals rook bij vuur hoort, horen ook de dansmariekes bij een raad van elf of bij een prinsengarde. De ertesjieters zijn hier geen uitzondering op. Zij kunnen reeds terugblikken op een enorm aantal dansmariekes die het beste van zichzelf hebben gegeven. In de eerste bestaansjaren van de caranaval waren er maar liefst vier groepen dansmariekes, de oudste groep begeleidt de grote prins en een andere jongere groep staat ten dienste van de jeugdprins. Hun grootste opdracht bestaat erin een optreden te verzorgen op de verschillende zittingen. Verder begeleiden zij tijdens de zittingen de artiesten door de zaal naar het podium of terug naar hun plaats.  

Deze specifieke danspasjes moeten echter aangeleerd worden. In den beginne werd deze taak toevertrouwd aan Annie GORISSEN, in die tijd zelf lid van de Raad van Elf. De laatste 2 decennia werden de trainingen gegeven door een volleerde dansmarie, zij luisterde naar de naam Mariet NOUKENS, ze is afkomstig van MAASEIK en heeft in haar glorieperiode verschillende toernooien en wedstrijden gewonnen. Vanaf het seizoen 2001 - 2002 wordt zij bijgestaan door Karien GORISSEN.

Carnavalsjaar 2008 naar 2009 heeft Mariet zich terug getrokken uit de werkgroep. Karien is op Haar beurt gaan aankloppen bij de jeugd en gaat met Kelly Gorissen samen de uitdaging aan om het niveau te garanderen van onze jonge artiesten. 

Na heel wat intensieve jaren heeft Kelly Gorissen in 2019 afscheid genomen van haar Dansmariekes.  

we zijn haar dan ook heel dankbaar, ieder jaar opnieuw heeft ze een mooie choreografie weten neer te zetten.

Kelly BEDANKT.

Aangezien we al deze tijd gewoon zijn geraakt aan de naam Kelly, zijn we verheugd dat een nieuwe Kelly de taak op zich heeft genomen. in 2020 zal de nieuwe dansje dan ook aangeleerd zijn door Kelly Hamers. 

We wensen haar dan ook heel veel succes.

we zijn ook verheugd om terug een derde groep dansmariekes aan jullie voor te stellen

In totaal hebben wij nu 3 groepen dansmariekes onder leiding van Kelly Hamers. Hieronder vind je een opsomming van onze jonge artiesten: Kleine dansmariekes gevolgd door de grote dansmariekes. 


 

De Kleinste Groep:

Djoj Boer

Julie Lamberigts

Lilly Lamberigts

Febe Boonen

Bo Simons

Merle Frycz

Noa Rutten

Yara Peeters

Noa Pappafava

Roon Renet

De middelste Groep:

Mirthe Reneman

Femme Peers

Lieze Deckers

Lotte Leurs

Marith Parren

Fleur Fiddelaers

De oudste Groep:

Rachel Ramakers

Joey Lamberigts

Joke Deckers

Lien Snijkers

Frauke Henckens

Nanou Vankerkom

Shana Peers

Leen Gorissen

Demi Fiddelaers

Nina Rutten